Mijn wekker ging vanmorgen om 8.00 uur. Dat is mijn niet-werken-maar-wel-vroeg-uit-bed-uitslaap-tijd. Op het moment dat ik mijn ogen open doe besef ik gelijk dat ik op dat moment, precies 36 jaar geleden, op deze wereld kwam. Dat ging niet geheel van een leien dakje, dus ik ben nog steeds dankbaar dat ik vandaag de dag mijn 36e jaar mag vieren en mijn 37e jaar mag inluiden!

Het afgelopen jaar was er toch wel weer één met pieken en dalen. Maar ik ben er inmiddels wel achter dat deze mij alleen maar weer een stukje verder brengen, dus neem ik alle hobbels en kuilen voor lief. Een voor mij belangrijke, maar super spannende, keuze was de stap op om minder te gaan werken. Meer tijd en energie voor Inner Sparkle, mijn bedrijf, waar ik nog steeds super trots op ben. Mijn hart volgen, mijn hart laten spreken om anderen te helpen dat ook te doen. Maar tegelijkertijd die onzekerheid, mezelf durven laten zien, dat vind ik zo fucking moeilijk! Ook daar haal ik mijn lessen uit, neem ik de stappen voor, waarvan ik het gevoel heb dat ze mij weer verder kunnen brengen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik kom mijzelf regelmatig tegen en dan heb ik er soms even flink de kolere over in. Dan ben ik verdrietig, boos, chagrijnig, geïrriteerd en weet ik even geen raad met mijn emoties. 

Vandaag is een dag waarop ik even stilsta bij wat ik al bereikt heb. Mijn praktijk Inner Sparkle is ontstaan vanuit mijn behoefte jongeren te begeleiden bij het (her)vinden van hun zelfvertrouwen. Te leven vanuit passie, liefde en verbinding, zodat zij zichzelf accepteren zoals ze zijn, precies goed genoeg.

Het begon al bij de opleiding die ik in 2014 heb gevolgd. Ik leerde mensen kennen die vanuit dezelfde visie en missie in het leven staan, maar leerde ook weer meer over mezelf. Tot op de dag van vandaag heb ik er mooie vriendschappen aan over gehouden. Pas na de opleiding begint het allemaal ‘echt’. Een naam bedenken, een logo (laten) ontwerpen, mijn eerste kaartjes laten drukken, een website bouwen én online krijgen. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel en daar kom ook de Belastingdienst bij. Aangiftes doen, een zakelijke rekening openen, promoten op beurzen en Facebook. Als ik het zo opnoem is het een hele lijst. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die ik tijdens deze werkzaamheden ontmoet. Want dat is toch eigenlijk het mooiste, daar doe ik het voor. De ontmoetingen, de verhalen die mensen je vertellen, het vertrouwen wat ze me geven om open en eerlijk hun kwetsbaarheid te delen.

Jouw ‘Inner Sparkles’20160730_110943

Wat zijn de dingen die jou blij maken, waar je enthousiast van wordt, die je gelukkig maken? Ik mocht onlangs een bijzondere vrouw ontmoeten en zij gaf mij een mooie opdracht mee. Deze opdracht wil ik jou, als mijn cadeau, meegeven.

Maak voor jezelf een schema of rooster van ongeveer 6 weken. In dit rooster schrijf je elke dag 3 bezigheden of activiteiten waar jij blij en enthousiast van wordt. Het maakt niet uit wat het is. Als jij blij wordt van een lekkere lange douche in de ochtend, dan schrijf je die in het rooster. Als je blij wordt van een ijsje, net als ik :), schrijf je die er ook in. 3 momenten per dag, waarop je bewust tijd neemt voor jezelf, jouw ‘inner sparkles’.

 Dat is toch waar het in het leven om gaat; lachen, gieren, brullen. Je als een kind zo vrij en blij voelen, de longen uit je lijf zingen, ook al is het kneitervals! Als een dolle stier helemaal uit je dakpan gaan op Oya Lélé van K3 (ja, dat doe ik echt…) Kortom, Genieten!

Dat is mijn wens voor jou! Leef! Met alle ups en downs. Schreeuw, huil, lach, maar geniet van alles wat je doet en heb geen spijt! Durf te zijn wie je bent, zoals je nu bent, precies goed genoeg! Leef!

Mascha Custers 29 juli 2016

Geef een antwoord