Toen ik van mezelf begon te houden…

Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn dat ik niet leef in harmonie met mezelf.
Nu weet ik: dat is Authenticiteit!
Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik dat ik altijd op het juiste moment, op de juiste plek ben en dat alles gebeurt op precies het juiste moment. Ik kan dus rustig zijn.
Nu weet ik: dat is Zelfvertrouwen!
Toen ik van mezelf begon te houden, verlangde ik niet langer naar een ander leven en zag ik dat alles in de wereld om me heen een uitnodiging is om te ontwikkelen.
Nu weet ik: dat is Groei!
Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik om elke minuut in te vullen en plannen voor de toekomst te maken. Nu doe ik alleen dat waar ik blij van word, waar ik van houd en wat mijn hart laat zingen, op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo.
Nu weet ik: dat is Eenvoud!
Toen ik van mezelf begon te houden, heb ik losgelaten wat niet goed voor me was: voeding, mensen, spullen, situaties en alles wat aan me trok, wat me weg leidde van mezelf.
Eerst noemde ik het ‘gezond egoïsme’, nu weet ik: dat is Liefde voor Jezelf!
Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik hoeveel ik iemand kan kwetsen als ik mijn verlangen opdring. Zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de ander er niet klaar voor was – zelfs als ík die ander was.
Nu weet ik; dat is Respect!
Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik met steeds mijn gelijk te willen halen en sindsdien merk ik steeds vaker dat niets zwart of wit is.
Nu weet ik: dat is Bescheidenheid!
Toen ik van mezelf begon te houden, wilde ik niet langer in het verleden leven en me geen zorgen meer maken over de toekomst.
Nu leef ik alleen in het moment, in het hier en nu, waarin alles gebeurt en noem ik dat Zijn!
Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in dat mijn gedachten met me aan de haal gaan en me een naar gevoel kunnen geven. Maar toen ik mijn hart liet spreken, werd mijn mind een waardevolle bondgenoot.
Nu noem ik deze verbinding: Wijsheid van het Hart!
20161110_141736
Wanneer we van onszelf gaan houden, hoeven we niet langer bang te zijn voor confrontaties met onszelf of met anderen. Zelfs sterren botsen weleens en daaruit worden weer nieuwe werelden geboren.
Nu weet ik: dat is Leven!
Charlie Chaplin

Geef een antwoord