Voorstellen

Ik stel mij graag aan je voor...

Van jongs af aan weet ik dat ik met kinderen en jongeren wil werken. Tijdens mijn schoolperiode, maar eigenlijk al ver daarvoor. Kinderen zijn mijn passie! De keuze om voor een Verzorgende opleiding te kiezen was dan ook snel gemaakt. Na de opleiding heb ik ruim een jaar als Kraamverzorgende gewerkt en toen de overstap gemaakt naar de kinderopvang, waar ik tot eind 2015, met veel plezier, 14 jaar gewerkt heb.

In deze periode heb ik van dichtbij mogen ervaren wat er gebeurt tijdens de ontwikkeling van een kind. Van baby, waarbij de hechtings- en vertrouwensband van groot belang zijn, tot een peuter van 4 jaar, gebeurt er ontzettend veel in het lichaam van een kind. Het volgen van die ontwikkeling fascineerde mij.

Mascha-9427Hoe een kind op zijn omgeving reageert, op andere kinderen, op voeding. Alle prikkels doen iets met een kind. Deze prikkels worden opgeslagen en vormen een kind tot na de puberteit. Tijdens de puberteit spelen hormonen een intensieve rol in de ontwikkeling. Ze zorgen voor veranderingen aan en in het lichaam, ze wekken gevoelens op en laten ons emoties voelen die als enorm heftig kunnen worden ervaren.  

Hoe ga je hier mee om?​

Mascha Custers Inner Sparkle Zoetermeer

 

Dat is een vraag die ik mezelf regelmatig gesteld heb. In mijn schoolperiode liet ik mij teveel lijden door de meningen van anderen. Ik voelde me niet gewenst en dat gaf een negatief effect op mijn zelfbeeld. Ik wilde juist dat mensen mij aardig vonden, elkaar aardig vonden.

Als we elkaar accepteren en respecteren zoals we zijn, in harmonie samenleven, elkaar steunen en aanmoedigen, gewoon zoals we zijn, vanuit ieders eigen kracht, dan is het leven toch veel fijner?

Toen ik zelf de stap heb genomen om vanuit mijn eigen kracht mezelf te (her)ontdekken ging er een wereld voor me open. Ik ben mijn angsten aangegaan, ik durf mijn grenzen aan te geven en jaag mijn dromen achterna!

Na de opleiding tot Kindercoach, waarvoor ik in juni 2014 mijn diploma heb behaald, weet ik zeker dat het begeleiden van kinderen en jongeren, dat is wat ik wil doen. Ik wil met hen op ontdekkingsreis naar hun kwaliteiten. Als coach kan ik hier mijn steentje aan bijdragen. Ik wil hen (weer) laten stralen vanuit zijn of haar eigen kracht, zonder angsten en nare gedachten, want voor mij is ieder kind, ieder mens, uniek!

De kennis en ervaring die ik nu heb neem ik mee op mijn verdere reis. Waar die heen gaat weet ik niet, maar zoals Ralph Waldo Emerson zo mooi beschrijft:

“Do not follow where the path may lead. Go, instead, where there is no path and leave a trail”


Ik ga graag met jou op zoek naar jouw Inner Sparkle!

Lieve groet,
Mascha Custers